VILLA TE HUUR IN SANUR BALI

Bali Algemeen


Met de reputatie van één van de mooiste en meest diverse toeristische bestemmingen in Azië. Bali trekt jaarlijks bijna 1.000000 bezoekers uit de hele wereld.

Het geografische Bali is gelegen tussen de eilanden Java en Lombok. Bali is klein en strekt zich ongeveer 140 km van oost naar west; 80km van noord naar zuid. De hoogste van een reeks van vulkanische bergen, die loopt van het oosten naar het westen, is de Mount Agung welke als laatste uitbrak in 1963.

Bali ligt slechts 8 graden ten zuiden van de evenaar, en heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen per jaar (nat en droog), en een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celsius.


De brede en licht glooiende beroemde rijst-terrassen behoren tot de meest spectaculaire in de wereld. In de heuvelachtige, noordelijke kustgebieden, zijn de belangrijkste producten koffie, kopra, kruiden, groentes, vee en rijst.

De Balinese mensen hebben sterke spirituele wortels en ondanks de grote toestroom van toeristen in de loop der jaren, leeft hun cultuur nog heel sterk. De voornaamste godsdienst is Agama Hindu Dharma die, oorspronkelijk uit India, bestaat uit een unieke mix van hindoeïstische, boeddhistische, Javaanse en oude inheemse overtuigingen. Het is heel anders dan het hindoeïsme beoefend in het India van vandaag.


Balinese mensen hebben van oudsher een natuurlijk en creatief talent en gebruiken deze voor religieuze doeleinden. De prachtige werken zijn te zien op het eiland en zijn geïnspireerd door verhalen uit de Ramayana en andere Hindu geschiedenis.
De meerderheid van de Bali, 3.000000 mensen wonen in strakke dorpsgemeenschappen met grote uitgebreide families. De grootste steden zijn Denpasar (hoofdstad) en Singaraja in het noorden.

Kuta is een belangrijke toeristische attractie sinds 1970 vanwege zijn beroemde witte zandstranden, de branding en spectaculaire zonsondergangen.


Momenteel is het gebied van Kuta tot Seminyak een zeer populaire toeristische bestemming met honderden hotels, bars, restaurants en winkels. Wie op zoek is naar wat rust kan beter naar resorts in Sanur en Candi Dasa aan de oostkust, of Lovina in het noorden gaan. Nusa Dua ligt op het zuidelijke schiereiland van het Bali. Het telt veel vijf sterren hotels en veel villa resorts. Het centrale dorp van Ubud, in het heuvelachtige gebied van Gianyar, is ook uitgegroeid tot een toeristische attractie en is nu het artistieke en culturele centrum van Bali.


Sanur is wellicht één van de meest populaire badplaatsen op Bali. Bovendien heeft Sanur zijn oorsponkelijke en authentieke karakter behouden. Sanur biedt een keur aan hotels in verschillende categorieën. De stranden zijn schitterend en strekken zich uit langs de rustige en ondiepe zee. Er zijn talloze restaurantjes, bars, terrasjes en allerlei souvenierwinkeltjes verspreid over het hele dorp.

Sanur is gelegen aan de zuidoostkust van Bali. Het heeft een gezellig centrum met een lange uitgestrekte winkelstraat. Overal zijn er tempels te vinden die men kan bezoeken mits men gepast gekleed gaat. Ook is er een openbare golfbaan in Sanur.
Sanur is zeer centraal gelegen en slechts 10 minuten verwijderd van de hoofdstad Denpasar en 25 minuten van Kuta/Legian en Seminyak.