VILLA TE HUUR IN SANUR BALI

Stranden op Bali


De stranden van het eiland Bali zijn één van de meest bezochte vakantiebestemmingen in de wereld. Ieder strand is anders, afhankelijk van wat u zoekt: een plek om te ontspannen, surfen, zonnebaden, je zegt het maar, Bali heeft het allemaal! Hieronder vindt u een korte handleiding om naar het strand te gaan om uw verblijf in Bali een stuk leuker te maken.

1 Soka
Soka strand ligt in het Tabanan regentschap, 10 km ten westen van Gilimanuk (deze veerboot havenstad verbindt Bali met Java). Soka is ook een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke lokale jongere generatie. Deze brengen hun weekend of vakantie door voor het bezoeken van bezienswaardigheden.

U kunt ook de sawa’s (rijstvelden) bezoeken, een andere attractie bij Soka is het kleine zwarte zandstrand.


2 Geger
Dit strand is toegankelijk via een onverharde weg welke leidt naar het Nikko Bali Resort. Het strand biedt een hoop privacy, dat maakt het toplesszonnen erg populair hier. Een andere attractie zijn de zeewierplantages.

Geger trekt voornamelijk Europese toeristen en is een goede plaats voor kinderen omdat het water veilig is om in te zwemmen, geen golven of stromingen de buurt. Het feit dat het strand minder verkopers heeft, maakt het strand prettig voor u om te ontspannen.

3 Sanur

Het strand van Sanur ligt in een rustige, stille lagune, perfect voor windsurfen, parasailen en andere recreatieve activiteiten. De kalme wateren van Sanur maken het erg populair als bestemming voor vrijetijdsbesteding met de familie .
Sanur is een bekende plek om de zon te zien op komen.

4 Dreamland
Het strand van Dreamland is werkelijk prachtig en het helderblauwe water ziet er heel uitnodigend uit. Toch is zwemmen niet goed mogelijk als gevolg van de sterke stromingen, niettemin zijn er toch een hoop die de golven trotseren.

De golven van Dreamland maken dit tot een uitstekende speelplaats voor de ervaren surfers. Hoewel het strand relatief kort is, heerst er tijdens de daguren een drukte van belang en biedt het een perfecte en ontspannen ontmoetingsplaats.

5 Lovina
Het Lovina strand staat bekend als een uitstekende locatie om de zonsondergang te bekijken, te snorkelen en te duiken. Als u niet van drukte houdt, dan is Lovina Beach iets voor u.
Dolfijnen bekijken is één van de belangrijkste attracties in Lovina.

6 Balangan
Dit verborgen paradijs, met het spectaculaire uitzicht op het witte zandstrand ligt ten noorden van Dreamland Beach. Vanuit Kuta is dit toegankelijk via een kleine, lange hobbelige weg.
Bij laag tij kun je zien dat het uitgestrekte rif deze oase van vredige rust beschermt. Breng een paar rubberen schoenen mee om de scherpe rotsen te vermijden.

7 Kuta

Kuta is het meest populaire strand van Bali. Het strand is ook wel bekend als het centrum van het nachtleven. Een mekka van winkels, boetiekjes en galleries. Het strand zelf is regelmatig vol met zonaanbidders, masseurs en leveranciers.
Kuta is ook een favoriete locatie om te surfen of te genieten van de prachtige zonsondergang.

8 Tanah Lot

Tanah Lot, één van de meest populaire bezienswaardigheden op Bali, en is gelegen in het Tabanan Regentschap. Het is de thuisbasis van de hindoe-tempel, één van de grootste tempels in de aanbidding van de Balinese goden. De tempel zelf is gebouwd op een klein schiereiland, welke slechts toegang biedt bij laag tij.
Boven op het terras bevindt zich een groot aantal restaurants en souvenierswinkels om uw bezoek aan Tanah Lot plezierig te maken.

9 Nyanyi
Een ander zwart zandstrand ligt ongeveer 10 minuten voor Tanah Lot richting Canggu. Het Nyanyi strand is erg populair onder de lokale bevolking en vooral tijdens de zonsondergang bij veel jongeren. Nyanyi is de hele dag zeer rustig tot ongeveer vier uur in de namiddag.

10 Matahari Terbit
Letterlijk vertaald als ‘zonsopgang’. Het strand van Matahari Terbit is een natuurlijke plek om in de ochtend de zonsopgang te bekijken. Het strand is bekend als de ontmoetingsplaats van de jongere generatie.