VILLA TE HUUR IN SANUR BALI

Uitstapjes en Excursies


TEMPELS

Uluwatu – Zuid Bali op Bukit Badung. Deze tempel op de rots is gebouwd voor de Goden van de zee, biedt een spectaculair uitzicht en is populair vanwege de zonsop- en zonsondergangen. Gedurende het 'Galungan Festival', komen mensen van heel het eiland hier naar toe om de Goden te aanbidden.

Pura Jayaprana – Noord-west Bali. Mooi uitzicht op Menjangan Island. Koraalriffen omringen deze plek en deze kan gezien worden vanaf de tempel.

Pura Rambut Siwi – Zuid-west Bali, (10 km van Madewi). Een andere rotsttempel met uitzicht op Java en als het helder weer is, op de Bromoberg. Afdalend vanuit de tempel kom je op een zwart strand waar je kunt zwemmen.

Pura Besakih - Besakih, Karangasem regentschap bevindt zich in noord-oost Bali. Bali's belangrijkste tempel met een prachtig uitzicht op de berg Agung. Deze tempel bevat 80 heiligdommen voor de Goden.

Pura Luhur Batukau -Tabanan, Zuid Bali. Opgedragen aan de Goden van de berg Batukau, deze tempel is een oase voor bloem- en vogelliefhebbers.

Pura Yeh Gangga – dichtbij Mengwi, Tabanan.

Pura Ulun Danau Batur – dichtbij het dorp Batur . Op de Besakih na de belangrijkste tempel. Het bevat meer dan 90 heiligdommen en is tijdens het gehele jaar een bezoek waard, maar speciaal tijdens het Odalan festival (gewoonlijk in de maand maart, afhankelijk van de stand van volle maan), welke is opgedragen aan de Goden van het Kratermeer, die volgens zeggen verantwoordelijk zijn voor het irrigatiesysteem van het hele eiland.

Pura Ulun Danau Bratan – dichtbij Bedugul. Deze tempel heeft verscheidene heiligdommen welke verspreid zijn over beide meren.

Pura Gunung Kawi – ligt in het dal van Tampaksiring, de tempel 'Candis' is uitgehouwen uit de rotswand. Er bevinden zich vijf Koninklijke tombes achter het tempelcomplex.

Pura Tirtha Empul – wordt verondersteld de heiligste bron te zijn van Bali. Deze tempel en heilige bron worden regelmatig bezocht door de Balinese bevolking voor zowel de mentale als fysieke heling.

Brahma Vihara Ashrama Buddist Monastery – dichtbij Lovina. Combineer dit met een bezoek aan Banjar Tega Hot Springs, (warmwaterbronnen). Het grootste Boedistische klooster op Bali, omgeven door een prachtige omgeving.


GROTTEN

Goa Gajah – Olifantengrot, dichtbij Teges, in het regentschap Gianyar. Daterende uit de 11e eeuw, er zijn verschillende meningen over of deze grot afstamt van het Boedhisme of het Hindoe geloof. Hoewel niet heel groot, bevinden er zich een aantal interessante oude wandtekeningen.

Goa Lawah – Vleermuizengrot in het regentschap Klungkung. Bekend om zijn meer dan duizend, van fruit levende, vleermuizen. Dit kan een interessante scherpe dan wel bijtende ervaring worden.

Goa Karang Sari - op Nusa Penida Island, Zuidoost Bali. Deze grot strekt zich uit tot een lengte van 200 meter in de bergwand. Gedurende het Galungan festival wordt een processie gehouden met fakkels en verschillende ceremoniën.